DAGSVERKET är ett samarbete mellan Almi, Altran, Top Visible och Awapatent. Vi vill tillsammans stimulera utvecklingen av innovationer i småföretag och bidra till att innovationsförmågan ökar. Vi vill ge er som företag med idéer som kanske fastnat på hyllan en injektion och nya perspektiv på er idé. Målet är att ge deltagarna ett bättre underlag för om och hur man ska ta idén vidare. Det ska även kunna leda till bra underlag för att söka offentlig finansiering, t ex innovationscheckar eller förstudiemedel på upp till 100 000 kr eller mjuka lån på ännu högre belopp. Har du några frågor? 

Maila johan.bloem@almi.se eller johan.olsen@almi.se


Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Vi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag, Almi Invest AB och IFS Rådgivning AB. Vi finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet. Verksamheten är organiserad i tre affärsområden – Rådgivning, Lån och Riskkapital.

TopVisible är en digital byrå som arbetar med strategisk rådgivning, kampanjhantering och kurser inom digitala medier. Vi arbetar med Google’s tjänster dagligen sedan 10 år tillbaka. Google AdWords kampanjhantering arbetar vi med sedan 2003 och vi har djup erfarenhet av stora investeringar och internationella kunder.

Sökmotoroptimering (SEO) är det viktigaste verktyget om man vill få kvalitativa besökare till sin website. Vi arbetar med egna projekt sedan början av 2000-talet och har erfarenhet av SEO för e-handelsföretag, B2B-företag och företag med konsumentförsäljning.

Google Analytics anser vi är ett av de bästa webstatistik- och analysverktyg som existerar och används av oss genomgående vid alla typer av digitala medieaktiviteter.

YouTube är världens största kanal för videosök och perfekt för sociala medier för både vår egen och kunders ändamål..

Som världsledande inom innovation och högteknologisk R&D utvecklar Altran tillsammans med sina kunder framtidens produkter och tjänster. Under mer än 30 år har Altran levererat lösningar till ledande företag och organisationer inom sektorer som rymd, fordon, energi, järnväg, finans, hälsovård och telekom.


Genom att omfatta alla faser av produkt- och tjänsteutveckling, från strategisk planering till slutprodukt, har Altran en ledande position inom fem lösningsområden: Intelligent Systems, Innovative Product Development, Lifecycle Experience, Mechanical Engineering och Information Systems.


I Skandinavien är Altran representerat i Borlänge, Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm och Oslo med över 500 medarbetare.


Innovation är vår ledstjärna och det är därför vi kallar oss ”Innovation makers”. Internationellt har Altran fler än 27 000 medarbetare i 23 länder. Under 2015 hade koncernen en omsättning på 1 945 miljoner euro.

- Ett av Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt (IP, Intellectual Property)

- 160 IP-konsulter inklusive fler än 60 European patent attorneys och 40 jurister

- 16 kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Kina/Hong Kong

- Full-service inom prosecution, tvister, juridisk rådgivning och strategiska tjänster inom alla IP-områden

- Kunder och partners i 55 länder inklusive flera företag på Fortune 500-listan

- Vi får regelbundet nationella och internationella utmärkelser för vårt arbete.

- Huvudkontor i Malmö

- Grundades 1897, 300 anställda

SEK 593,4 miljoner i omsättning 2015